teisipäev, 4. mai 2010

Tegime Ära 1.mail 2010

Esmalt soovin talgujuhina tänada kõiki talgulisi! Te kõik olite Tegijad!
Emotsioonid 1.mai hommikul olid ärevad-ilm nutune. Seltskond inimesi kogunes mõisaparki ja kohe hommikul oli selge, kes asub tööle, kes kolhoosi esimehe rolli- entusiasmil ei lastud langeda. Talgulisi kogunes arvuliselt rekordiline arv, 59täiskasvanut, pluss lapsed ja noored.
Algatuseks paigaldati kõhule kõige lähem: õlleankur ja supikatel.Järgnesid sõnavõtud ning töödejaotus võis alata. Saagide undamine ja võsalõikajate urin mõisapargis ajas ihukarvad turri-langes puid ja põõsaid. Tänapäeva traktor nimega ATV juuris lumemarja põõsaid, mida istutati koheselt majandushoovi ja pargi ala vahele mõtteliseks piiriks. Mõisapark rikastus kolme nimelise kuuse võrra: Carri, Margus, Rene. Naiste rehad sahistasid kulus ja puuriidad kerkisid põlispuude vahele. Esmalt sombune ilm töötati päikeseliseks juba esimese pausi ajaks. Valgete linadega kaetud lauad ootasid talgulisi pauside ajal ja tööpäeva lõpus. Kiidusõnu kuuldus koduõlle aadressil. "Kui kolhoosi esimehe ehk peakokaga hästi läbi said, nirises pisut ka kangemat märjukest" oli ühe talgulise kommentaar peale tööpäeva. Pildid, mis tänu päevapiltnik Aivele valmisid, räägivad enda eest. Tänud siinkohal kõigile, kes oma pilte talgulistega jagavad!
Päev oli liigutav külaelanikele sest tehtud sai palju tööd ning Vidruka mõisapark ärkab uuesti elule. Talgupäeval unustati Andrese - Pearu võitlused naabrimeeste vahel, võitu sai muhe jutukõmin.
Esimene Vidruka Tigude suurüritus läks korda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar